Известие

Collapse
No announcement yet.

Сериозен проблем!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сериозен проблем!!!

Здравейте колеги, и аз да се оплача с един проблем от Боксерчето ми, от няколко дена загуби всякаква мощност и се появи едно тракане, на бензин като карам само прекъсва и неможе да върви, а на Газ по добре върви но дигна ли над 2500 оборота клапата почва да гърми (газовата май е обикновенна).
    И вчера реших да минем през бокса да видим какво и е болно, през 2 сервиза минах и на двете места ми казаха, че двигателя е за отваряне заради тракането но и те незнаят от какво е точно трябвало да се отвори за да се види.
    Но ми стана странно като и премерихме компресията е 11 на всички цилиндри. От лявата страна задния цилиндър свеща беше черна докато другите бяха светли даже и бели, и това ме навежда до мисълта, че свеща не работи щом е черана, питах ги да не е от кабели или нещо от този род, но ми казаха че кабелите са си наред.
    Та възможно ли е да работи на 3 цилиндъра и за това да няма мощтност, а тракането да е от някой повдигач.
    Някой ако е имал подобен проблем да сподели или да даде някакъв съвет.
    Благодаря предварително!!!
    Fiat Punto 1.2 75
    ЕХ Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '94 - Първата любов

загубата на мощност е повече от ясно, че идва от работата на 3 цилиндъра; тракането може да е от много места
    я преди да правиш радикални ремонти си смени свещите...
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Това смятам да направя утре да сменям кабелите и свещите, а и гарнитурите на изпускателните колектори са отишли и от там се чува някакъв шум подобен на тракане и тях ще сменя.
      Fiat Punto 1.2 75

Comment

Чувал съм ,че доста често се случва да са износени гърбиците на разпределителните валове.
        Не знам до колко това е проблема, но ако не отваря както трябва клапана пак ще си има компресия.
        Абе питай Лисан за съвет.

Иначе търси читав двигател и и направо целия сменяй...
        Ама все пак трябва да се чуе ...
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Янко, свещите струват 15 лева, кабелите около 30-40лв.
          Свещите от Косер! - Денсо.
          Косер е в блока до Шела на Пещерско шосе до линията.
          Питай Веско за кабели. Той сменяше кабели. Може да ти даде за пробата предполагам.

Не се хвърляй да купуваш веднага! Първо пробвай.
          Айде успех.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Свещи съм купил Денсо, а за кабелите ако стават може да видя Веско да услужи за една проба.
            Fiat Punto 1.2 75

Comment

Ето го батко бе Утре ще ти дам оригинални кабели за тест. Нищо им няма, сменял съм ги профилактично от келешлък
              97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
              02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
              Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

Няма промяна след смяна на свещи и кабели, другаде е проблема
                Fiat Punto 1.2 75

Comment

Продавай и взимай 1.6 или 1.7 БОКСЕР

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                    Продавай и взимай 1.6 или 1.7 БОКСЕР
                    Това смятам да правя, тия дни като имам време ще я пусна да се продава.

А и по моргите знаете ли колко могат да ми дадът за нея.
                    Fiat Punto 1.2 75

Comment

ми размени първо кабелите на срещуположните цилиндри да видиш дали ще се измести и тракането на другия цилиндър. виж и буксата с нисковолтовите кабели на бубината и я почисти с контактен спрей. провери и всички вакумни маркучета. много лесно се предаваш.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        ми размени първо кабелите на срещуположните цилиндри да видиш дали ще се измести и тракането на другия цилиндър. виж и буксата с нисковолтовите кабели на бубината и я почисти с контактен спрей. провери и всички вакумни маркучета. много лесно се предаваш.
                        Днес бях до още един сервиз и ми казаха същото, че двигателя трябва да се отвори и да му се прави основен ремонт
                        Last edited by Yanko; d.m.y г., 13:45.
                        Fiat Punto 1.2 75

Comment

е нали са ти мерили компресията и е еднаква на всички цилиндри. щом не плюе антифриз или масло през ауспуха какъв ти е проблема. щом имаш 500 лв излишни пари, давай ги. то не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава
                          първо си смени всички свещи и кабели ама с нови а не стари на заем, после провери дали бубината мята искра на всеки кабел, провери ангренажния дали е добре зацепен и после инжекционната система дали е в час.
                          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            е нали са ти мерили компресията и е еднаква на всички цилиндри. щом не плюе антифриз или масло през ауспуха какъв ти е проблема. щом имаш 500 лв излишни пари, давай ги. то не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава
                            първо си смени всички свещи и кабели ама с нови а не стари на заем, после провери дали бубината мята искра на всеки кабел, провери ангренажния дали е добре зацепен и после инжекционната система дали е в час.
                            Агренажа е зацепен правилно проверено е вече, цилиндрите си работят вчера ги проверихме просто единия неработи както трябва, мощността пада от някаде другаде не е от това че работи на 3 цилиндъра.
                            Но каквото и да е по тоци или т.н. невярвам да работи като някой развален дизел, просто от лявата страна трака много сериозно и е нещо механично.
                            Колата за сега ще се пребере в гаража и през това време ще мисля варианти в последствие какво ще правя с нея.
                            Fiat Punto 1.2 75

Comment

Май ще трябва до София да идваш!!!
                              RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                              0899832271 Сашо

Comment

Working...
                              X